Zlepšený druhý poločas přinesl aspoň jeden bod

17.04.2011 15:57

V sobotu za krásného jarního dne SK Uničov odehrál sedmnácté kolo ligy, které bylo velmi těžké. Uničovu totiž chyběl dosavadně nejlepší střelec Filip Novák. Trenéři, ale o tomto vůbec nechtěli slyšet a věděli, že i bez nejlepšího střelce se dá hrát. Zápas začali domácí a nebyl to špatný začátek, ale šance?, to bylo to jediné co nepřicházelo. A proto tento zápas gólově začali hosté, chyba domácí obrany, pas za obranu a Opava se dostala do vedení 0:1

Hned po pár minutách mohl Uničov srovnat jenže krásnou akci, kterou zakončoval k tyčce David Všetula nechtěně zlikvidoval Václav Outrata, ale nebyla to jeho chyba bohužel při něm nestálo štěstí. Do druhého poločasu už Uničov vstoupil mnohem lépe, hrál rychleji a lépe bránil. A zlepšení hry se vyplatilo gólem. Jarda Kučera, který se prorval za obranu hostů, srovnal na 1:1.

Uničovští fanoušci povzbuzovali a to přineslo ovoce po centru Václava Jemelku se z otočky trefil Karel Pospíšil a domácí tak otočili stav. Potom už to bylo o nervy, které na uzdě neudržel Jaroslav Studený, který byl za slovní protesty potrestán žlutou kartou. Uničov se mírně zatáhl a přestal hrát a toho využili hosté a vstřelili branku, krásnou střelu pod břevnu nedokázal chytit Vojta Vybíhal a proto byl stav 2:2. Ještě nakonec měl dvě šance Václav Jemelka, po průniku za obranu trefil břevno a přímí kop vytáhl brankář hostí na roh a proto skončil zápas remízou a Uničov si připsal na jaře už sedmý bod do tabulky.