Mezinárodní halový turnaj Mariana Kensego

22.02.2011 17:35

 

V pátek 18. Února  jeli naši hráči reprezentovat vesnici Náklo na mezinárodním turnaji v Polsku. Kde obsadili pěkné čtvrté místo. Tento turnaj se odehrával v hale Jana Pavla II.

Na turnaji bylo celkem devět týmů: Elsterwerda (Německo), Náklo (Česká republika), Tornado Łódź, Mieszko Gniezno, LKS Unia Wapno, LZS Nakło, Zjednoczeni Chwaliszewo, Victoria Września, Czarni Nakło. Všechny tyto týmy byly rozděleny do třech skupin.

Skupina A)

Czarni Nakło - Tornado Łódź 7:5

Tornado Łódź - Mieszko Gniezno 4:2

Czarni Nakło -  Mieszko Gniezno 3:2

Skupina B)

Elsterwerda - Unia Wapno 6:2

Unia Wapno - LZS Nakło 5:3

Elsterwerda - LZS Nakło 5:5

Skupina C)

Naklo ( Czechy ) - Zjednoczeni Chwaliszewo 9:2 

Zjednoczeni Chwaliszewo - Victoria Września 3:20

Naklo ( Czechy ) - Victoria Września 2:7

 

Náklo (Česká Republika) - Zjednoczeni Chwaliszewo 9:2 

 

Při příjezdu do haly v Paterku se hráči rozkoukávali po hale a byly seznámeni s pravidly. Koukali na nějaké zápasy a pak už do šatny a sranda končí. Trenéři připravují své hráče na zápas, který bude velmi důležitý. Po nějakých pokynech se převlíkají a psychicky chystají na zápas. Po převlečení se jdou rozcvičit. Po asi desetiminutové rozcvičce se vracejí do šatny, kde jim trenéři podají poslední pokyny ke hře. Pak už začíná boj o první výhru na turnaji, ale ještě před zápasem je nástup a zazněli hymny všech tří zemí které měli své zástupce na turnaji a pak už se začalo naostro. Zápas, ale pro nás začal velmi špatně první chyba naši obrany a zhruba po patnácti vteřinách jsme prohrávali 0:1. Vypadalo to jako velký šok, ale naštěstí se z toho hráči oklepali a zanedlouho dokázali  vyrovnat Martin Slavíček dal svůj první gól na turnaji 1:1. Po dalším vystřídaní šla do hry druhá lajna a to se děli věci. Rohový kop, který si vzal na starost Václav Jemelka, nahrávka před branku a Martin Richter skvěle trefil místo vedle brankáře 2:1. Po chvilince se po přihrávce Václava Jemelku trefil další hráč a byl to Karel Pospíšil, který zvyšoval na 3:1, ale to ještě nebyl konec přišla další krásná akce průnik Václava Jemelku a přihrávka před branku, kam si zběhl Martin Richter a dal svůj druhý gól na turnaji 4:1.

A konečnou tečku za skvělým střídáním po chybě v rozehrávce zachytil míč Václav Jemelka a poslal ho Karlu Pospíšilovi, který se znovu nemílil 5:1. To už vypadalo velmi dobře a do konce zápasu se ještě dvakrát trefil Martin Slavíček a jednou Pavel Bartík a   Václav Jemelka a zápas skončil vysoko 9:2.

 

Branky:

Slavíček III

Pospíšil II

Richter II

Jemelka I

Bartík I

Naklo ( Czechy ) - Victoria Września 2:7 

 

Druhý zápas už byl o hodně těžší, když hráči tam chtěli odevzdat maximum bylo to velice těžké tým z Wrzesnie byl po všech stránkách lepší a prokázalo se to i to že byly starší, protože náš tým byl nejmladší na turnaji. Hodně brzo naši hráči také prohrávali už 3:0 a vypadalo to na velký debakl. Aspoň něco pozitivního se přece jen stalo krásný pas od Martina Richtera proměnil parádní ranou pod břevno Václav Jemelka, ale pak už to bylo zase jen dření do pevné obrany Victorie. Nakonec ještě po trefě Filipa Nováka zápas skončil 7:2

 

Branky: Václav Jemelka I, Filip Novák I.

 

Po těchto dvou utkáních se hráči přesunuli znovu do autobusu a vraceli se na ubytovnu s pocitem, že druhý den budou hrát skupinu o 4-6 místo.

Po příjezdu na ubytovnu odpočinek pak odchod na večeři a pak už klídek na pokojích. Druhý den v 7:30 budíček a v 8:00 odchod na snídani. Po snídani následovalo balení, protože jsme se měli přesunout do haly a po odehrání odjet zpátky domů.

 

Skupiny o umístění:

 

Skupina A o 1-3 místo

Czarni Nakło - Elsterwerda 7:2

Elsterwerda - Victoria Września 2:22

Czarni Nakło - Victoria Września 6:10

 

Skupina B o 4-6 místo

Tornado Łódź - Unia Wapno 8:4

Unia Wapno - Naklo ( Czechy ) 3:8

Tornado Łódź - Naklo ( Czechy ) 2:5

 

Skupina C o 7-9 místo

Mieszko Gniezno - LZS Nakło 8:2

LZS Nakło - Zjednoczeni Chwaliszewo 8:2

Mieszko Gniezno - Zjednoczeni Chwaliszewo 12:1

 

 

 Unia Wapno - Naklo ( Czechy ) 3:8

 

Po příjezdu na halu už se hráči plně soustředili na zápasy, které měli určit konečné pořadí. Náš první zápas byl proti Unia Wapno. Do zápasu, ale přišli změny Václav Jemelka se z druhé lajny posunul do první a Martin Slavíček se posunul do druhé. Na začátek zápasu se, ale zase nebude vzpomínat v dobrém první minuta a prohrávali jsme 1:0. Ale zanedlouho svou první brankou na turnaji vyrovnal Martin Lolek. Potom na 1:2 dával gól z penalty Václav Jemelka a po dalších brankách Filipa Nováka, Václava Jemelku, Martina Richtera jsme vyhráli 8:3

 

 

Tornado Łódź - Naklo ( Czechy ) 2:5

 

Druhý zápas o umístění hráči, kteří reprezentovali Náklo rozehráli velmi dobře a poprvé na turnaji nedostali hned od začátku branku. Byl to boj, ale dobře sehraný Jemelka z Novákem znovu ukázali svou sílu a Filip Novák dvěmi brankami a Václav Jemelka dvěmi brankami rozhodli o dobrém umístění na 4 místě. Trenér byl velice spokojený z výkonem předvedeném na turnaji a chválil všechny hráče za bojovnost a víru ve vítězství.

 

Po závěrečném nástupu byly vyhlášeny všechny týmy na svých místech:

1 m. Victoria Września 
2 m. Czarni Nakło 
3 m. Elsterwerda ( Niemcy ) 
4 m. Naklo ( Czechy )
5 m. Tornado Łódź 
6 m. Unia Wapno 
7 m. Mieszko Gniezno 
8 m. LZS Nakło 
9 m. Zjednoczeni Chwaliszewo 

Nakonec jsme obsadili 4 místo a dobře jsme reprezentovali nejen Náklo ale i Českou Republiku.

 

Po přebrání ceny za 4 místo ještě zaznělo jedno jméno Polským hlasatelem, protože Josef Štěpán dostal cenu za nejlepšího trenéra turnaje.

 

Reprezentovali: Marek Havlíček, Vojtěch Vybíhal, Pavel  Bartík, Martin Lolek, Jakub Skřivánek, Martin Richter, Martin Slavíček, Filip Novák, Václav Jemelka, Karel Pospíšil

Trenéři: Josef Štěpán, Jaroslav Žvátora.

Za zkrácené analýzy zápasu se omlouvám, ale musí to stačit díky za pochopení!

 

fotografie  z turnaje najdete ZDE